5 препоръчителни хранителни добавки за всеки бодибилдър

Хранителните добавки често биват пренебрегвани от гордите представители на силния пол. Те обаче мислят по различен начин, когато стане дума за спортни суплементи. Спортните суплементи за популярни с това, че подпомагат тренировките и поддържат тялото в добра физическа форма. Има нещо обаче, което всеки трениращ човек трябва да знае и то е, че протеинът на прах и креатинът не са най-важните добавки за един бодибилдър. Има още три важни домавки, които засилват имунната система и укрепват тялото. Ако искате да си набавите качествени добавки на достъпни цени, изберете хранителни добавки от http://megazob.com/.

Кои са най-важните хранителни добавки за мъжкия организъм?

Протеиновите пудри.
Тези пудри позволяват да си набавите големи дози протеин, от които се нуждаят мускулите Ви за да растат. Това не значи, че докато ги приемате ще трупате излишни калории. Набавяните от месните храни и млякото протеини не са достатъчни, за да постигнете желания от Вас резултат.Ето защо се налага да приемаме допълнителни протеинови пудри.
хранителни добавки
Мултивитамините.
Мултивитамините са силно препоръчителни, особено ако консумацията на пресни плодове и зеленчуци е занижена.знаете ли, че според Световната здравна организация 80% от мъжкото аселение на земята не успяват да изконсумират на ден достатъчните количества пресни зеленчуци и плодове? Когато избирате витамините и минералите, обърнете внимание на етикета, препоръчителните за Вас са тези, на които пише „мултивитамини за мъже“. Останалите мултивитамини са направени по женска формула и съдържат количество желязо, което може да повиши при мъжете риска от развитие на хемохроматоза.

Рибено масло.
Това масло предпазва сърдечно-съдовата система. Препоръчителната доза е 1-2 грама рибено масло на ден към менюто.

Креатин.
Креатинът е синтетичен източник на енергия. Приемът на креатинови хранителни добавки помага за възстановяването на тялото след тренировки и тежки физически натоварвания.

Зелен чай.
Зеленият чай помага за изгарянето на излишните телесни мазнини. Редовната му консумация засилва термогенезата и помага за свалянето на тегло. Тази божествена напитка извайва мускулния релеф в коремната област.